2014 – Steven en Kirsten – NB.

In beeld

mei 28, 2019 door Atelier TL BVBA

WAT nieuwbouw ééngezinswoning

WAAR Tielt – Winge

BOUWHEER privé

FOTOS Steven Massart

De bouwheer van dit project was gecharmeerd door eerdere realisaties van het kantoor en wilde resoluut gaan voor een hedendaagse architectuur. De toon was gezet en wij ontwierpen een strakke enveloppe waarbinnen alle ruimtes maximaal aan mekaar gelinkt werden en allen voorzien van een overvloed aan daglicht. De ontwerper koos ervoor om te werken met twee gestapelde volumes die afwijken qua vorm en een spannende wisselwerking tussen inspringende en uitkragende elementen. Dit resulteerde in een evenwichtig geheel dat de nodige elegantie in zich draagt.

De monolithische gevel in bruin genuanceerde, verlijmde baksteen straalt eenvoud uit. De volledig beglaasde achtergevel zorgt voor een maximaal contact met het achterliggend landschap. Aan de achterzijde van de woning werd er bijkomend gekozen voor een grote overdekte buitenruimte, deze laat de bouwheer toe ten alle tijde te genieten van diens tuin.

Een goed uitgekiend ontwerp en uitvoeringsplan enerzijds, en een zeer betrokken, gedecideerde bouwheer anderzijds, zorgden voor een vlot verloop van de werf.

Atelier TL BVBA
Maakt woondromen waar sinds 2002

Kruisstraat 31
3294 Molenstede
0477986592
Ondnr. 0836.520.278

Openingsuren

Maandag Op Afspraak
Dinsdag Op Afspraak
Woensdag Op Afspraak
Donderdag Op Afspraak
Vrijdag Op Afspraak